PULANI DAVOLASHDA YANGI TEXNOLOGIYALAR - MAMADIYOROVA DILORA NAJMIDDINOVNA, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA   Mazkur  maqolada  pulani  (yiringli  yallig‘lanish,  ya’ni  furunkul)  davolashda qo‘llanilayotgan  zamonaviy  texnologiyalar  haqida  so‘z  boradi.  An’anaviy  davolash usullari bilan bir qatorda, lazer terapiyasi, elektrofarez, magnitoterapiya va ultratovush texnologiyalarining  afzalliklari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  ushbu  texnologiyalar yordamida yallig‘lanishni kamaytirish, tiklanish jarayonini tezlashtirish va asoratlarni kamaytirish  imkoniyatlari  tahlil  etiladi.  Maqola  pulani  samarali  davolashda innovatsion  yondashuvlarning  ahamiyatini  yoritadi  va  amaliy  tibbiyotda  ularning qo‘llanish tajribasini ko‘rsatadi.