BACHADON BO’YNI EROZIYASI KELIB CHIQISH SABABLARI - Sultonbekova Ruxshona Xushnudbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Bachadon boʻyni eroziyasi — ayollarda keng tarqalgan kasallik boʻlib, u bachadon boʻyni epiteliysining silliqligi va yaxlitligini buzilishi natijasida yuzaga  keladi.  Ushbu  maqola  bachadon  boʻyni  eroziyasining  sabablari,  turlari, diagnostika usullari, davolash yoʻllari va profilaktik choralari haqida batafsil ma’lumot beradi.  Maqolada  bemorlar  uchun  xavfsizlik  va  kasallikning  oldini  olish  uchun e’tiborga qaratilishi lozim boʻlgan profilaktika choralariga ham alohida urgʻu berilgan. Bachadon boʻyni eroziyasi ayollarda reproduktiv salomatlikka jiddiy taʼsir koʻrsatishi mumkin, shu bois uni erta aniqlash va davolash muhim hisoblanadi. Ushbu maqola tibbiyot mutaxassislari va umumiy oʻquvchilar uchun foydali boʻlishi mumkin, chunki unda  kasallikning  klinik  belgilari,  zamonaviy  davolash  usullari  va  zamonaviy tibbiyotdagi yutuqlar keltirilgan.