HTML DASTURI YORDAMIDA KECHIKUVCHI ARGUMENTLI DIFFERENSIAL-AYIRMALI TENGLAMALAR SISTEMASI YECHIMINI GRAFIK SHAKLDA TASVIRLANISHI - Sharipova Soraxon Toxirjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  chiziqli  kechikuvchi  argumentli  differensial-ayirmali  tenglamalar  sistemasini  qadamlar  usuli  orqali  yechimi  tahlil  qilinadi. Masalani yechish uchun HTML va JavaScript texnologiyalari asosida foydalanuvchi istalgan  matritsalarni  kiritib,  K(t)   yechimini  grafik  ko‘rinishda  olish  imkonini beruvchi dasturiy vosita ishlab chiqilgan. Mazkur tizim matematik modellashtirishda, ayniqsa kechikuvchi tizimlarning vizual tahlilida samarali qo‘llanilishi mumkin.