OB’EKTGA YO‘NALTIRILGAN DASTURLASH - O`ROLOVA MARJONA ABDUSALOM QIZI, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ob’ektga  yo’naltirilgan  dasturlash  (OOP)  -  bu  kompyuter dasturlash  modeli  bo’lib,  u  funksiyalar  va  mantiq  emas,  balki  ma’lumotlar  yoki ob’ektlar atrofida dasturiy ta’minot dizaynini tashkil qiladi. Ob’ektni noyob atributlar va xatti-harakatlarga ega bo’lgan ma’lumotlar maydoni sifatida aniqlash mumkin.