PSIXOLOGIYADA DEFEKTALOGIYANI O‘RNI: NUTQNI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Muladjanova Mohitabonu (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA O‘zbek tilida: Ushbu maqolada psixologiya va defektologiya fanlarining o‘zaro aloqasi,  ayniqsa  nutq  rivojlanishidagi  defektologik  metodikalar  va  psixologik yondashuvlar  o‘rganiladi.  Bolalarda  nutq  buzilishlarining  kelib  chiqish  sabablari, ularning psixik rivojlanishiga ta’siri va individual yondashuv asosida tuzilgan nutqni rivojlantirish  metodikalari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  logopedik  mashg‘ulotlarning samaradorligi,  defektologning  psixologik  diagnostikadagi  roli,  shuningdek,  nutq buzilishlarini bartaraf etishdagi ilg‘or amaliy uslublar yoritiladi.