BOSHLANGʻICH SINF ONA TILI DARSLARIDA INTERAKTIV USULLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Yashinova Shahzoda To’lqin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlangʻich sinf ona tili darslarida interaktiv usullardan  foydalanishning  samaradorligi  yoritilgan.  Interaktiv  metodlar oʻquvchilarning  dars  jarayonida  faol  ishtirok  etishini  taʼminlab,  ularning  mustaqil fikrlashi,  muloqotga  kirishish  qobiliyati  va  til  madaniyatini  shakllantirishga  xizmat qiladi.  Maqolada  “Aqliy  hujum”,  “Klaster”,  “Insert”,  “Savol-javob”,  “Juftlikda ishlash”  kabi  usullarning  amaliy  qo‘llanishi  misollar  asosida  ko‘rsatib  beriladi. Tadqiqot  davomida  interaktiv  usullarning  dars  sifati  va  oʻquvchilarning  bilim samaradorligiga ijobiy taʼsiri tahlil qilinadi hamda metodik tavsiyalar beriladi.