TEZKOR VA TO‘G‘RI AXBOROT — JURNALISTNING ENG MUHIM VAZIFASI - Abdiyeva Sarvinoz Shoyimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  jurnalistikaning  asosiy  prinsiplaridan  biri  — axborotning to‘g‘riligi va tezkorligi masalasi chuqur tahlil qilinadi. Bugungi axborot jamiyatida tezlik va aniqlik omillari o‘zaro bog‘liq holda jurnalist kasbining asosiy mezonlariga  aylangan.  Maqolada  to‘g‘ri  axborot  yetkazish  bilan  birga  tezkorlikka intilish  o‘rtasidagi  muvozanat,  bu  ikki  omilning  zamonaviy  ommaviy  axborot vositalaridagi aks etishi, shuningdek, noto‘g‘ri va tekshirilmagan xabarlarning ijtimoiy ongga  salbiy  ta’siri tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  jurnalist kasbining  axloqiy-me’yoriy mezonlari,  faktni  tekshirish  tamoyillari,  feyk  axborot  tahdidi  va  axborot madaniyatining ahamiyati haqida ham fikr yuritiladi. Maqola so‘ngida tezlikka emas, haqiqatga asoslangan jurnalistika muhimligi asoslab beriladi.