QISQA KO’PAYTIRISH FORMULALARINI GEOMETRIK METOD ASOSIDA TUSHUNTIRISH - Rizayeva Bahoroy Jahongir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qisqa ko’paytirish formulalari  geometrik metod asosida tushuntiriladi. Bu metod maktab o’quvchilariga qisqa kopaytirish formulalarini yodda  saqlashda  va  bu  formulalarning  qiziqarli  bo’lishida  dars  jarayoniga  barcha o’quvchilarni  jalb  qilishda  muhim  ro’l  o’ynaydi  .  Maqola  o‘qituvchilar  uchun mo‘ljallangan  bo‘lib,  matematika  darslarida  geometrik  metodlardan    samarali  foydalanishga yo‘naltirilgan. Annotation:  This  article  explains  the  formulas  of  special  products  (short multiplication formulas) using a geometric method. This method plays an important role in helping school students memorize these formulas and making the lesson more engaging, thereby involving all students in the learning process. The article is intended for  teachers  and  is  aimed  at  promoting  the  effective  use  of  geometric  methods  in mathematics lessons. Аннотация:  В  данной  статье  формулы  сокращённого  умножения объясняются на основе геометрического метода. Этот метод играет важную роль в  запоминании  формул  учащимися  и  делает  процесс  обучения  более увлекательным,  привлекая  всех  учеников  к  уроку.  Статья  предназначена  для учителей и направлена на эффективное использование геометрических методов на уроках математики.