O‘TKIR QORIN SINDROMIDA DIFFERENSIAL TASHXIS VA SHOSHILINCH JARROHLIK TAKTIKASINING AMALIY JIHATLARI - Shonazarov Samandar Oybek oʻgʻli; Jo‘rayev Jasur Nurali o‘g‘li; Jabbarova Risolat Baxtiyor qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O‘tkir qorin sindromi zamonaviy tibbiyotda muhim va murakkab klinik holatlardan biridir. Bu sindrom ko‘plab kasalliklarning umumiy belgisi bo‘lib, qorin bo‘shlig‘ida keskin og‘riq va boshqa simptomlar bilan namoyon bo‘ladi. O‘tkir qorin  sindromining  asosiy  muammosi  uning  sabablarini  tez  va  aniq  aniqlash qiyinligidir,  chunki  bu  sindrom  turli  tizimlarning  kasalliklarida  yuzaga  kelishi mumkin.  Shu  sababli,  differensial  tashxis  jarayoni  va  shoshilinch  jarrohlik taktikasining  amaliy  jihatlari  stomatologiya,  terapiya  va  jarrohlik  sohasida  katta ahamiyatga ega hisoblanadi. Ushbu maqolada o‘tkir qorin sindromida tashxis qo‘yish va davolashning amaliy jihatlari haqida ma'lumotlar berilgan.