ZO‘RAVON OTA-ONALARNING FARZANDLARIGA TA’SIRI: KRIMINOGEN MUHIT SIFATIDA OILA - ALLAMBERGENOV ISLAMBEK SADATDINOVICH (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA   Mazkur maqolada oila doirasida sodir etilayotgan zo‘ravonlik holatlari, xususan, ota-onalarning  farzandlarga  nisbatan  ko‘rsatayotgan  jismoniy  va  ruhiy  bosimlari kriminologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Farzandlarning ruhiy holati, ijtimoiy xulqi va  kelajakdagi  jinoyatchilikka  moyilligi  aynan  oiladagi  zo‘ravonlik  muhiti  bilan chambarchas  bog‘liq  ekani  ilmiy  dalillar  asosida  ko‘rsatib  o‘tiladi.  Shuningdek, zo‘ravon  oilaning  bolada  qanday  ijtimoiy-psixologik  oqibatlar  qoldirishi,  uning jamiyatdagi integratsiyasiga qanday ta’sir ko‘rsatishi ham yoritilgan. Maqolada ushbu muammoning  oldini  olishda  huquqiy,  pedagogik  va  psixologik  yondashuvlar  taklif etiladi.