BUXORO AMIRLIGI IJTIMOIY-SIYOSIY TUZUMI VA UNING INQIROZI SABABLARI - Jaxongir Rustamaliyev Fakhriddin o‘g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola Buxoro amirligining ijtimoiy-siyosiy tuzilishi va uning inqirozi sabablarini  chuqur  tahlil  qiladi.  Amirlikning  XVIII  asr  oxiridan  XX  asr  boshlariga qadar boʻlgan davrdagi ichki boshqaruv tizimi, iqtisodiy asoslari, ijtimoiy qatlamlari va tashqi siyosiy bosimlar oʻrganiladi. Maqolada amirlik inqirozining asosiy sabablari, jumladan,  ichki  ziddiyatlar,  maʼmuriy  samarasizlik,  iqtisodiy  turgʻunlik  va  Chor Rossiyasi ekspansiyasining hal qiluvchi taʼsiri atroflicha yoritiladi.