TABIIY FANLARDA AMALIY VA LABORATORIYA MASHG'ULOTLARINI TASHKILLASH. - Tabiiy fanlar uslub birlashma a'zolari (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tabiiy fanlarda amaliy va laboratoriya  mashg‘ulotlarini tashkil etish  zamonaviy  ta’lim  jarayonining  muhim  tarkibiy  qismi  hisoblanadi.  Bu mashg‘ulotlar nazariy bilimlarni amaliyotga tatbiq etish, nazariyani yanada chuqurroq anglash  va  o‘quvchilarning  mustaqil  tadqiqot  olib  borish  ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Tabiiy fanlar – biologiya, kimyo, fizika, geologiya va boshqa fanlar sohalarida amaliy mashg‘ulotlarning samarasini oshirish ta’lim sifatini yaxshilashga katta hissa qo‘shadi.