TASVIRIY SAN'AT TUR VA JANRLARI. - Amaliy fanlar uslub birlashma a'zolari (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tasviriy san’at insoniyat madaniyatining eng qadimiy va muhim shakllaridan biri bo‘lib, uning turli ko‘rinishlari va janrlari insonning dunyoni idrok etish, his-tuyg‘ularini ifoda etish va estetik didini rivojlantirishda katta ahamiyatga ega. Tasviriy san’at atamasi keng ma’noda tasvir yaratish san’atini anglatadi, bunda asosiy vosita sifatida chizma, rang, shakl va kompozitsiya ishlatiladi. Bu san’at turi insonga o‘z  fikrlarini,  qarashlarini,  ichki  kechinmalarini,  tabiat  va  atrof-muhitga  bo‘lgan munosabatini  tasvir  orqali  ifoda  etish  imkonini  beradi.  Tasviriy  san’atning  tur  va janrlari  ko‘p,  har  biri  o‘ziga  xos  xususiyatlarga  ega,  ular  orqali  inson  ruhiyati, madaniyati va tarixiy jarayonlari aks etadi.