OPTIKA BO’LIMIGA OID MASALALARNI YECHISH USULLARI - Xolliyev Diyor Navruz o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Bugungi kunda mamlakatimizda ta’lim tizimini rivojlantirishga qaratilayotgan keng  ko‘lamli  e’tibor  yosh  avlodni  har  tomonlama  yetuk,  mustaqil  fikrlovchi  va zamonaviy bilimlarga ega shaxs sifatida tarbiyalashga xizmat qilmoqda. Bu jarayonda fizika  fanini  samarali  o‘qitish,  xususan,  o‘quvchi  va  talabalar  amaliy kompetensiyalarini shakllantirish dolzarb ahamiyat kasb etadi. Amaliy mashg‘ulotlar va  masala  yechish  darslari  mazkur  kompetensiyalarni  rivojlantirishning  muhim vositasi hisoblanadi. Shu bilan birga, bunday darslarda, ayniqsa murakkab masalalarni yechishda,  talabalarning  ayrim  qiyinchiliklarga  duch  kelishi  kuzatiladi.  Ushbu maqolada optika bo‘limiga oid bir nechta masalaning yechimlari ko‘rib chiqilib, ular orqali  talabalarni  ushbu  mavzudagi  murakkabliklarni  yengib  o‘tishga  tayyorlash maqsad qilingan. Ishonamizki, keltirilgan usullar va izohlar optikaga oid masalalarni chuqurroq tushunishga va ularni mustaqil hal qilishga ko‘mak beradi.