BRENDING STRATEGIYASI VA YUZ YARATISHDA RAQAMLI MARKETING NAZARIYALARINING SAMARADORLIGI - JASMINA AVAZBEKOVA, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  zamonaviy  biznes  muhitida  brend  yaratish  va  uni mustahkamlash  strategiyalarining  o‘rni,  ayniqsa,  raqamli  marketing  vositalari yordamida  imidj  shakllantirish  jarayoni  tahlil  qilinadi.  Brending  bu  mahsulot  yoki xizmatni  boshqa  raqobatchilardan  ajratib  turuvchi  qadriyatlar  majmuasi  bo‘lib, iste’molchilarda  muayyan  tasavvur  va  ishonch  uyg‘otadi.  Raqamli  marketing  esa internet,  ijtimoiy  tarmoqlar,  mobil  ilovalar,  SEO  va  boshqa  texnologiyalar  orqali brendni targ‘ib qilishning zamonaviy vositasidir. Maqolada brending strategiyasining asosiy  turlari,  vizual  imidj  yaratish  tamoyillari  va  mijozlar  bilan  ishonchli munosabatlar o‘rnatishda kontent marketingi, email marketing, influencer marketing kabi vositalarning samaradorligi amaliy misollar bilan yoritilgan. Shuningdek, raqamli muhitda brend sodiqligini oshirish yo‘llari, brend monitoringi va tahlil usullari ko‘rib chiqiladi.