МЎҒУЛ ХОНЛИКЛАРИДА ДАВЛАТ БОШҚАРУВИ - Қаҳрамон Усманович Умидуллаев; Чўтбоев Муҳаммад Чориевич (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация:  Мазкур  мақолада мўғул  хонликларининг давлат  бошқаруви тизимига  оид  манбалар  ўрганилиб,  таҳлил  қилинган.  Мўғул хонликларининг марказлашган  давлат  ташкил  этиш  ва  уни  бошқариш борасидаги  ёндашувлари,  хусусан  давлат  бошқарувида  ҳарбий  тартиб  ва  Ясо қонунларининг  ўрни  ёритиб  берилган.  Эгаллаб  олинган  ҳудудларда  Мўғил хонлари  томонидан  жорий  этилган  бошқарув  тизими,  маҳаллий  анъаналар, қадриятлар ва диний эътиқодга бўлган муносабат (ислом, буддизм ва бошқа) ва мўғилларнинг давлат бошқарувига хос тартиб ҳақида фикр юритилган.