EKOLOGIK OMILLAR TA’SIRIDA ORGAN TO’QIMALARNING FUNKSIONAL HOLATI - Berdimurodova Shaxzoda Yodgor qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotastiya. Mazkur maqola ekologik omillarni tirik organizmning funsional xolatiga ta’siri to’q’risida ma’lumotlar beradi. Atrof muxitda maqsadli ishlatildagan insektisidlar  tirik  organizmning  ximoya  to’siq’iga  o’ziga  xos  ta’sir  qiladi. Zaiflashagan immun tizimi bunday xujumlarga javob bera olmasligi natijasida turli kasalliklarning  rivojlanishi  kuzatiladi.  Chunki  barcha  abiotik  omillar  toksikologik ta'sir usullariga ega. Shunday ta’sirotlarni bartaraf etish uchun sanitariya gigiena tekshiruvlarni muntazam yo’lga qo’yish kerak.