TA’LIM TIZIMINING STRATEGIK BOSHQARUV TIZIMI - Sadikova Zilola Botir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ta'lim  tizimini  strategik  boshqarish  zamonaviy  ta'lim muassasalarining samaradorligini oshirish uchun muhim omildir. Ushbu maqola ta'lim tizimini  strategik  boshqarishning  nazariy  asoslari,  jarayonlari  va  amaliy yondashuvlarini tahlil qiladi. Strategik boshqaruvning asosiy tamoyillari va metodlari, shuningdek, ta'lim tizimida samaradorlikka erishish uchun zarur bo'lgan boshqaruv vositalari  ko'rib  chiqiladi.  Maqolaning  maqsadi  —  ta'lim  tizimini  strategik boshqarishning  ahamiyatini  yoritish  va  bu  sohada  samarali  boshqaruv yondashuvlarini tavsiya etishdir.