XONADA AJRALIB CHIQAYOTGAN NAMLIK MIQDORINI ANIQLASH. - Nuriddinov Sardor Boboyarovich,; Abduqodirov Azizbek Abdulaziz o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  xonada  ajralib  chiqayotgan  namlik  miqdorini  aniqlash masalalari ko‘rib chiqildi. Maqolada namlik tushunchasi, xonadagi namlik manbalari va  uning  inson  salomatligi  hamda  qurilish  materiallariga  ta’siri  haqida  ma’lumot berildi. Shuningdek, namlikni o‘lchash usullari, xonada ajralib chiqayotgan namlikni hisoblash  formulalari  tahlil  qilindi.  Odamlar  faoliyatidan  kelib  chiqadigan  namlik miqdorini  aniq  hisoblash  orqali  ichki  mikroiqlimni  boshqarish  va  sog‘lom  yashash muhiti  yaratish  yo‘llari  ko‘rsatildi.  Maqola  nafas  chiqarish,  ter  ajratish  va  boshqa kundalik  jarayonlar  orqali  ajralib  chiqayotgan  namlikni  o‘lchashga  oid  nazariy  va amaliy bilimlarni jamlagan.