KVANT O’RALAR TUZILISHI - To'xtaboyev Ozodbek Dilshod oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  kvant  o‘ralar  (quantum  wells)  tushunchasi, ularning  yaratilish  usullari  va  zamonaviy  texnologiyalardagi  ahamiyati  yoritilgan. Kvant o‘ralar — bu yarimo‘tkazgichli strukturalarda elektronlar harakatining bir yoki bir  nechta  yo‘nalishda  cheklanishi  natijasida  hosil  bo‘ladigan  kvant  tizimlaridir. Maqolada kvant o‘ralarni modellashtirish usullari, energiya sathlarining hosil bo‘lishi va amaliy natijalar muhokama qilingan..