STRATEGIK BOSHQARUV MODELLARINING IXTISOSLASHTIRILGAN MAKTAB TA’LIMI TIZIMIDA QO‘LLASHNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH MEXANIZMLARI - Ashirov Said Anorboyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  strategik  boshqaruv  modellarining ixtisoslashtirilgan  maktab  ta’limi  tizimidagi  o‘rni,  ularni  samarali  joriy  etishning mexanizmlari va ta’sir omillari yoritilgan. Shuningdek, ilg‘or xalqaro tajribalar asosida milliy tizimda qo‘llash mumkin bo‘lgan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqolada SWOT  tahlil,  Balanced  Scorecard  (muvozanatli  ko‘rsatkichlar  tizimi),  hamda zamonaviy strategik rejalashtirish yondashuvlari tahlil qilinadi.