ZAMONAVIY HAYOTDA MATEMATIK TAFAKKURNING O‘RNI: ALGEBRAIK FIKRLASHNING IJTIMOIY AHAMIYATI - Aralov Oʻtkir Erkin oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  zamonaviy  jamiyatda  matematik  tafakkurning,  xususan, algebraik  fikrlashning  ijtimoiy  ahamiyati  atroflicha  o‘rganiladi.  Algebraik  fikrlash nafaqat matematik muammolarni yechish, balki kundalik hayotdagi turli vaziyatlarni, ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlarni tahlil qilish, muammolarni tizimli hal etish va mantiqiy xulosalar  chiqarish  uchun  muhim  vosita  ekanligi  ta’kidlanadi.  Maqolada  algebraik fikrlash ko‘nikmalarining shaxsiy moliya boshqaruvi, qaror qabul qilish, texnologik savodxonlik va tanqidiy fikrlashni rivojlantirishdagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqotda ushbu ko‘nikmalarning  zamonaviy  kasblarda  talab  darajasi  va  ularni  o‘quv  jarayonlarida shakllantirish  bo‘yicha  takliflar  keltiriladi.  Maqola  zamonaviy  taʼlim  tizimiga, tadqiqotchilarga va keng kitobxonlar ommasiga mo‘ljallangan bo‘lib, unda matematik tafakkurning ijtimoiy hayotdagi amaliy qiymati ochib berilgan.