DISGRAFIYALI BOLALAR BILAN ISHLASHDA LOGOPEDIK KORREKSIYANING ASOSIY USULLARI - Xaliyarova Zilola Muxitdin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich maktab yoshidagi bolalarda uchraydigan yozma nutq buzilishi — disgrafiya va uni tuzatishda logopedik korreksiyaning asosiy usullari tahlil qilinadi. Disgrafiya bolalarning o‘quv jarayoniga, xususan, savod o‘rganish va muloqot qobiliyatiga salbiy ta’sir ko‘rsatadigan muhim nutqiy buzilishlardan biridir. Maqolada  logopedik  tashxis  qo‘yish  jarayoni,  korreksion  mashg‘ulotlar  mazmuni, individual yondashuv tamoyillari va samarali uslubiyotlar yoritib beriladi. Shuningdek, yozuv  faoliyatini  shakllantirishga  qaratilgan  maxsus  mashqlar,  grafik  diktantlar, fonematik eshituvni rivojlantirish bo‘yicha topshiriqlarning ahamiyati ochib beriladi. Amaliy tajribalar va ilmiy yondashuvlar asosida logopedik yordamning ijobiy natijalari ko‘rsatib  o‘tiladi.  Maqola  maktab  logopedlari,  defektologlar  hamda  shu  sohada tadqiqot olib borayotgan mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.