MADANIY NUTQ VA UNI SHAKLLANTIRUVCHI ASOSIY SIFATLAR - Parpiyeva Shohsanam Olimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  madaniy  nutq  tushunchasini  va  uni shakllantiruvchi  asosiy  sifatlarni  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Madaniy  nutq jamiyatning ma’naviy va madaniy taraqqiyotining muhim ko‘rsatkichi sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada nutq madaniyatining me’yoriy, kommunikativ va axloqiy jihatlari tahlil  qilinadi,  ushbu  sifatlarning  O‘zbekiston  Respublikasining  davlat  tilida qo‘llanilishi  va  ta’lim  tizimidagi  o‘rni  muhokama  qilinadi.  Maqola  yosh  avlodda madaniy nutqni rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar bilan yakunlanadi.