MALAKA OSHIRIRISH JARAYONIDA TYUTORLAR KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Ubaydullayev Zuxriddin Botirovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada  tyutorlik  va  murabbiylik  tushunchalarining Oʻzbekiston  va  xalqaro  miqyosdagi  ilmiy  tadqiqotlardagi  ta’riflari  tahlil  qilinadi. Maqolada  A.  Asqarov,  A.  Ibraymov,  O.  I.  Vitvar,  shuningdek,  G.  Lyuis  va Makedoniyalik olimlar guruhi (Petrovska Sonja, Sivevska Despina, Popeska Biljana, Runcheva Jadranka) kabi olimlarning qarashlari koʻrib chiqiladi. Zamonaviy ta’limda murabbiylikning  ahamiyati,  uning  yangi  formatlari  va  samaradorlik  tamoyillari yoritilgan.