UZUMNING AGROBIOLOGIK KOʻRSATKICHLARI: KASALLIK VA ZARARKUNANDALARGA CHIDAMLILIK - Odilova Mohigul G’olibjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Maqsad:Ushbu  tezisning  maqsadi uzum  navlarining  agrobiologik koʻrsatkichlarini, xususan, ularning keng tarqalgan kasalliklar va zararkunandalarga chidamliligini  ilmiy  asosda  tahlil  qilishdir.  Tadqiqot  chidamli  navlarni  aniqlash, ularning  genetik  asoslarini  oʻrganish  va  kasallik  hamda  zararkunandalarga  qarshi kurashishda  barqaror  uzumchilikni  rivojlantirish  uchun  tavsiyalar  ishlab  chiqishga qaratilgan [1].