QULAY VA HAMYONBOP YASHIL JAMOAT TRANSPORTLARI - Hamrayeva Ozoda Erkinovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  qulay  va  hamyonbop  yashil  jamoat  transportini rivojlantirishning dolzarb masalalari yoritilgan. Yashil transport turlarining ekologik afzalliklari,  aholi  salomatligiga  ta’siri,  iqtisodiy  samaradorligi  va  jamoat  transport tizimini takomillashtirish orqali barqaror shahar infratuzilmasini yaratish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda Yevropa va Osiyo davlatlarining ilg‘or tajribalari asosida O‘zbekiston sharoitida qulay va arzon yashil transport tizimini shakllantirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.