BOLALAR ZO`RAVONLIGI MUAMMOSINING PSIXOLOGIK HAMDA HUQUQIY JIHATDAN TAHLILI - Muxitdinova Muxlisa Sayfutdinovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqot bolalar zo`ravonligining kelib chiqish sabablari, zo`ravon psixologiyasi, unga qarshi kurashish va bolalarni himoya qilishning huquqiy hamda psixologik jihatlarini o`rganishga bag`ishlangan. Maqolada keltirilgan statistik ma`lumotlar  asosida  bolalar  zo`ravonligining  global  darajada  ortib  borayotganini ko`rishimiz  mumkin.  Maqolada  bolalar  zo`ravonligi  tushunchasi,  turlari,  kelib chiqishiga  oid  mutaxassisar  fikri,  xalqaro  sud  ishidan  namuna,  O`zbekiston Respublikasi  qonunchiligi  asosida  bolalarni  zo`ravonlikdan  himoya  qilishga  oid normalar hamda zo`ravonlikni oldini olishda va zo`ravonlikka uchragan bolalar bilan psixologik treninglar o`tkazishga oid tavsiyalar nazarda tutiladi.