KOXLEAR IMPLANTLI BOLALARNING NUTQIY REABILITATSIYASI - Po’latova Iqboloy Azimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiуа:  Ushbu  maqola  koxlear  implantli  (KI)  bolalarning  nutqiy reabilitatsiyasi jarayoniga bag'ishlangan. Unda KI operatsiyasidan keyingi nutq va til ko'nikmalarini  rivojlantirishga  qaratilgan  asosiy  strategiyalar,  usullar  va  texnikalar tahlil  qilinadi.  Maqolada,  shuningdek,  KI’li  bolalar  uchun  individual  reabilitatsiya dasturlarini ishlab chiqishda e'tiborga olinishi lozim bo'lgan omillar, masalan, bolaning yoshi,  eshitish  darajasi,  kognitiv  qobiliyatlari  va  oilaning  ishtiroki  ham  yoritilgan. Reabilitatsiya jarayonida audiologlar, logopedlar, psixologlar va ota-onalarning o'zaro hamkorligining ahamiyati ta'kidlanadi. Maqola, shuningdek, nutqiy reabilitatsiyaning samaradorligini  oshirishga  qaratilgan  zamonaviy  texnologiyalar  va  innovatsion yondashuvlarni, masalan, oʻyin terapiyasi va tele-reabilitatsiyani koʻrib chiqadi. Ushbu maqola,  KI’li  bolalar  bilan  ishlovchi  mutaxassislar,  ota-onalar  va  ushbu  mavzuga qiziquvchi barcha kishilarga moʻljallangan boʻlib, bolalarda nutq va til rivojlanishini qoʻllab-quvvatlash uchun amaliy ma'lumot va tavsiyalar beradi.