MAVZU: “ONLAYN AXBOROT MAYDONIDA SUV MUAMMOLARI TALQINI: O‘ZBEKISTON OAVLARIDA MATN, INFOGRAFIKA, VIDEO VA FOTOMATERIALLAR ORQALI YORITILISH TAHLILI” - Saburova Malika Munavarovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Globallashuv  jarayonida  suv  resurslari  muammosi  nafaqat  ekologik,  balki ijtimoiy-siyosiy, iqtisodiy va madaniy omil sifatida ham dolzarb mavzuga aylanmoqda. O‘zbekiston OAVlari onlayn axborot maydonida ushbu masalani keng yoritib,  turli kommunikativ  vositalardan  foydalanmoqda.  Mazkur  tezisda  suv  muammolarining O‘zbekiston onlayn OAVlarida qanday mavzularda aks ettirilishi, ularni yoritishda qo‘llanilgan  formatlar  –  matn,  infografika,  video  hamda  fotogalereyalar  tahlil qilinadi. Shuningdek, texnik va vizual yechimlar, ularning auditoriyaga ta’siri hamda kommunikativ  samaradorligi  baholanadi.  O‘rganish  jarayonida  OAV  materiallari tanqidiy tahlil qilinib, ularning axborot yetkazish darajasi, vizualizatsiya usullari va ijtimoiy  muhokamalarga  ta’siri  ko‘rib  chiqildi.  Natijalar  shuni  ko‘rsatadiki,  suv tanqisligi  muammosi  aksariyat  hollarda  iqlim  o‘zgarishi,  ekologik  xavfsizlik  va ichimlik  suvi  ta’minoti  bilan  bog‘liq  mavzularda  yoritilgan  bo‘lib,  infografika  va videomateriallar esa mavzuni vizual jihatdan yanada ta’sirchan qilib taqdim etishda muhim o‘rin egallaydi.