MATEMATIKA O‘QITISH METODIKASI FANINI "KONSEPTUAL XARITALAR" METODI YORDAMIDA O‘QITISHNI TASHKIL ETISH - Kenjayeva O‘g‘iloy Raxmat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada matematika o‘qitish metodikasi fanini samarali tashkil etishda “konseptual xaritalar” metodidan foydalanishning afzalliklari yoritilgan. Konseptual xaritalar  talabalarning  mavzuni  chuqur  anglashiga,  asosiy  tushunchalarni  o‘zaro bog‘lay olishiga va ularni amaliy jarayonda qo‘llashiga yordam beradi. Maqolada metodning nazariy asoslari, uni qo‘llash bosqichlari hamda o‘quvchilarning ijodiy va tanqidiy  fikrlashini  rivojlantirishdagi  o‘rni  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  konseptual xaritalardan foydalanish dars samaradorligini oshirishi, bilimlarni tizimlashtirish va mantiqiy  fikrlash  ko‘nikmalarini  shakllantirishda  muhim  vosita  ekanligi  isbotlab berilgan.