KURASH - MILLIY MEROS VA JISMONIY RIVOJLANISH OMILI SIFATIDA - To‘rayev Farrux Xakim o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kurash sport turining tarixi, uning jismoniy va ma’naviy tarbiyadagi ahamiyati hamda zamonaviy sport tizimida tutgan o‘rni tahlil etiladi.  Ilmiy  tahlil  asosida  kurashning  inson  organizmiga  ta’siri,  texnik  va  taktik tafovutlari,  shuningdek,  yosh  avlodni  vatanparvarlik,  iroda  va  mas’uliyat  tuyg‘usi asosida  tarbiyalashdagi  o‘rni  ko‘rsatiladi.  Kurashning  sport  sohasida  rivojlanish tendensiyalari va uni xalqaro miqyosda ommalashtirish imkoniyatlari ham yoritiladi.