ИЧКИ ИШЛАР ОРГАНЛАРИ КУРСАНТЛАРИНИ ЖИСМОНИЙ ТАЙЁРГАРЛИК ВОСИТАСИДА МИЛЛИЙ ЎЗЛИК ВА ВАТАНПАРВАРЛИК РУҲИДА ТАРБИЯЛАШ ТИЗИМИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Жўрабоев Мирзамурод Тўравой ўғли (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация:  Ушбу  мақолада  ички  ишлар  органлари  курсантларини жисмоний  тайёргарлик  воситасида  миллий  ўзлик  ва  ватанпарварлик  руҳида тарбиялаш  тизимининг  илмий-назарий  асослари  ва  статистик  таҳлиллари берилган.  Миллий  қадриятлар  ва  спорт  усулларини  уйғунлаштиришнинг педагогик  самараси  таҳлил  этилган,  жисмоний  савия  ва  маънавий психологиянинг  ўзаро  боғлиқлиги  очиб  берилган.  Замонавий  спорт психологияси, физиологияси ва миллий-ахлоқий тарбия концепциялари асосида амалдаги тизимни такомиллаштириш йўллари таклиф этилган. Президент Ш.М. Мирзиёевнинг  ёшлар  тарбияси  ва  ватанпарварликка  оид  қарашлари  илмий жиҳатдан ёритилган.