ЖИСМОНИЙ ФАОЛЛИК, САЛОМАТЛИК ВА ЗАРАРЛИ ОДАТЛАР: СЕМИРИШ, ТАМАКИ ЧЕКИШ ВА СПИРТЛИ ИЧИМЛИКЛАР ИСТЕЪМОЛИНИНГ ТАЪСИРИ - Миржамолов Сирожиддин Хайриддинович (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада жисмоний фаолликнинг инсон саломатлигига ижобий  таъсири,  шунингдек,  семириш,  тамаки  маҳсулотларини  чекиш  ва спиртли  ичимликлар  истеъмолининг  салбий  оқибатлари  ёритилган.  Илмий таҳлиллар ва статистик маълумотлар асосида зарарли одатлар ва кам ҳаракатли турмуш  тарзи  ўртасидаги  боғлиқлик  кўрсатилган.  Мақолада  ушбу муаммоларнинг  олдини  олиш  учун  жисмоний  маданият  ва  соғлом  турмуш тарзини шакллантириш бўйича тавсиялар келтирилган.