FUTBOLCHILAR ORASIDA MUSHAK TO‘QIMALARI TIKLANISHINING INDIVIDUAL XUSUSIYATLARI (BIOLOGIK KO‘RSATKICHLAR ASOSIDA). - Burxonov Bahodir Hayotovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  professional  futbolchilarda  mushak to‘qimalarining tiklanish jarayoni individual biologik xususiyatlar asosida o‘rganilgan. Kreatin  kinaza,  laktat,  testosteron/kortizol  nisbati  kabi  ko‘rsatkichlar  mushak tiklanishiga ta’sir etuvchi omillar sifatida tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari har bir sportchining  organizmiga  mos  individual  tiklanish  dasturlarini  ishlab  chiqish zarurligini ko‘rsatadi.