MAVZU: “EMOTSIONAL INTELLEKT VA SHAXSLARARO MULOQOTDA ISHONCHLILIKNI ANIQLASH OMILLARI” - Nabijonov Nodirbek Ravshanbek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  emotsional  intellektning  shaxslararo  muloqot  jarayonida yashirin  emotsiyalarni  anglashdagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Emotsional  intellekt shaxsning  o‘z  emotsiyalarini  boshqarishi,  boshqalarning  hissiyotlarini  to‘g‘ri  talqin qilishi va muloqotda samimiylikni baholash imkoniyatlarini oshirishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek,  emotsional  intellekt  darajasi  yuqori  bo‘lgan  shaxslarning  muloqotdagi ishonchliligi,  yolg‘on  signallarni  sezish  qobiliyati  va  ijtimoiy  munosabatlarda samaradorligi  ilmiy  manbalar  asosida  yoritiladi.  Tadqiqot  psixologik  kuzatuvlar, suhbatlar hamda nazariy tahlillarga asoslanadi.