RIVOJLANMAGAN HOMILADORLIK: SABABLARI VA BARTARAF ETISH USULLARI - Sulaymonova Madina Shuxrat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  rivojlanmagan  homiladorlik  tushunchasi, epidemiologiyasi, asosiy etiologik omillari, klinik ko‘rinishlari, diagnostika usullari va bartaraf etish choralarining ilmiy asoslari yoritilgan. Maqolada ushbu holatning ayol salomatligiga ta’siri, psixologik oqibatlari hamda profilaktika choralari tahlil qilinadi. Shuningdek,  rivojlanmagan  homiladorlikning  oldini  olishda  zamonaviy  tibbiy yondashuvlar va sog‘lom turmush tarzining ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.