SAID AHMADNING "UFQ" ROMANIDAGI OBRAZLAR TALQINI - Ahmadjonova So'najon Dilmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annatatsiya: Said Ahmadning "Ufq" romani oʻzbek adabiyotida yetakchi oʻrin tutuvchi asar boʻlib, unda insonning ichki dunyosi, maʼnaviy qidiruvlari va hayotdagi turli  toʻqimali  mavzular  chuqur  badiiy  uslubda  ifodalangan.  Roman  qahramonlari orqali  muallif  insonning  ijtimoiy,  psixologik  va  falsafiy  muammolarini  koʻtarib, ularning shaxsiy va ijtimoiy oʻzgarishlarini tasvirlaydi.   Asarda  "ufq"  (koʻzgu)  ramzi  orqali  inson  ongi,  haqiqatni  anglash  va  oʻzini oʻrganish  kabi  mavzular  yoritiladi.  Qahramonlarning  obrazlari  tahlil  qilinganda, ularning  har  biri  muayyan  ijtimoiy  yoki  maʼnaviy  jihatlarni  ifodalovchi  timsollar sifatida namoyon boʻladi. Said Ahmad badiiy mahorati bilan qahramonlarning ruhiy kechinmalari,  dialoglari  va  harakatlari  orqali  oʻquvchiga  hayotning  murakkab tomonlarini anglash imkonini beradi.