DUNYO AMALIYOTI VA O‘ZBEKISTON BARQAROR RIVOJLANISHDA KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISH: TAHLIL VA ISTIQBOLLAR - Namozov Sadulla Namozovich; Sh. Sherjonov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  dunyo  tajribasi  va  Oʻzbekistonning  kambagʻallikni kamaytirish  boʻyicha  olib  borayotgan  islohotlari  tahlil  qilinadi.  Kambagʻallikni kamaytirish  masalasida  global  miqyosdagi  yondashuvlar,  muvaffaqiyatli  tajribalar, jumladan,  Xitoy,  Hindiston,  Janubi-Sharqiy  Osiyo  davlatlarining  yutuqlari oʻrganilgan.  Oʻzbekistonning  ijtimoiy  siyosatidagi  yangi  tashabbuslar,  jumladan, oilaviy tadbirkorlikni rivojlantirish, bandlikni taʼminlash, taʼlim va sogʻliqni saqlash sohasidagi  dasturlar  va  ijtimoiy  yordam  mexanizmlarining  samaradorligi  tahlil qilingan. Shuningdek, kambagʻallikni kamaytirishga qaratilgan siyosatning istiqbollari va  amalga  oshirilishi  lozim  boʻlgan  chora-tadbirlar  boʻyicha  xususiy  taklif  va tavsiyalar berilgan.