TIL MADANIYATI VA NUTQ MADANIYATI: ZAMONAVIY JAMIYATDA AHAMIYATI - Yolchiyev Kamronbek (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  tezis  til  madaniyati  va  nutq  madaniyatining  zamonaviy  jamiyatdagi o‘rnini  va  ahamiyatini  tahlil  qilishga  bag‘ishlangan.  Unda  til  madaniyatining  til tizimining  sof  me’yorlarini  saqlashdagi  roli  hamda  nutq  madaniyatining  shaxsning kommunikativ  mahorati  va  ijtimoiy  muvaffaqiyatidagi  hal  qiluvchi  ahamiyati yoritiladi.  Tadqiqotda  ushbu  ikki  tushuncha  o‘rtasidagi  farq  va  o‘zaro  bog‘liqlik nazariy  jihatdan  asoslanib,  empirik  misollar  bilan  boyitilgan.  Tezisda  til madaniyatining  bugungi  axborotlashgan  jamiyatda,  ayniqsa,  ijtimoiy  tarmoqlar  va ommaviy  axborot  vositalarida  yuz  berayotgan  o‘zgarishlari,  ularning  nutq madaniyatiga  ko‘rsatayotgan  ta’siri  chuqur  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  yaxshi  nutq madaniyatiga  ega  bo‘lishning  shaxsiy  va  professional  rivojlanishdagi  roli  haqida xulosalar beriladi.