TRIGOOMETRIK TENGLAMALARNI GRAFIK USULDA YECHISH - Abdufayozov Jaxongir Faxriddin oʼgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Trigonometrik  tenglamalarni  grafik  usulda  yechish  -  bu matematik  muammolarni  hal  qilishning  qiziqarli  va  samarali  usullaridan  biridir. Trigonometriya, burchaklar va ularning funksiyalari bilan bog'liq bo'lgan matematik bo'limdir.  Trigonometrik  tenglamalar,  odatda,  sinus,  kosinus,  tangens  va  boshqa trigonometrik funksiyalarni o'z ichiga oladi. Grafik usul esa bu tenglamalarni grafik ko'rinishda tasvirlab, ularning yechimlarini vizual ravishda aniqlash imkonini beradi.