INTEGRALLAR VA ULARNING IQTISODIY MASALALARGA TATBIQLARI - Abdulloyev Amrullo Narzullo o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Integrallar matematikada muhim bir tushuncha bo'lib, ular ko'plab sohalarda,  jumladan,  iqtisodiyotda  ham  qo'llaniladi.  Integrallar  yordamida  turli funksiyalarni, masalan, talab va taklif funksiyalarini, xarajatlar va daromadlarni tahlil qilish  mumkin.  Iqtisodiyotda  integrallarni  qo'llash  orqali  biz  iqtisodiy  jarayonlarni chuqurroq  tushunishimiz,  ularni  modellashtirishimiz  va  kelajakdagi  iqtisodiy holatlarni  prognoz  qilishimiz  mumkin.  Ushbu  maqolada  integrallar  va  ularning iqtisodiy masalalarga tatbiqlari haqida ma'lumotlar berilgan.