DIFFERENSIAL TENGLAMALAR VA ULARNING MAXSUS YECHIMLARI - Abdulloyev Amrullo Narzullo o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Differensial  tenglamalar  matematikada  va  fizika,  muhandislik, iqtisodiyot  kabi  sohalarda  keng  qo'llaniladigan  muhim  vositadir.  Ular  bir  yoki  bir nechta  o'zgaruvchilarning  o'zaro  bog'liqligini  ifodalaydi  va  ko'plab  jarayonlarni, masalan,  harakat,  o'zgarish  va  o'sish  kabi  hodisalarni  matematik  jihatdan modellashtirishga imkon beradi. Differensial tenglamalar, asosan, ikki turga bo'linadi: oddiy differensial tenglamalar va qisman differensial tenglamalar. Oddiy differensial tenglamalar bitta o'zgaruvchini o'z ichiga oladi, qisman differensial tenglamalar esa bir nechta o'zgaruvchilarni o'z ichiga oladi.