ISAJON SULTONNING “MA’SUMA” ROMANIDA KOMPOZITSION VOSITALARI VA TAHLILI - Mardiyeva Xurshida Bahromjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolaning bosh mavzusi o‘zbek adabiyotining yorqin namoyondalaridan biri bo‘lgan Isajon Sultonning o‘zbek nasri rivojiga munosib hissa qo‘shgan “Ma’suma” badiiy asarining kompozitsion tuzilishi hamda syujetining o‘ziga xosligi, tasvir vositalari hisoblanadi. Maqolada badiiy asar kompozitsiyasi, kompozitsion (arxitektonik) vositalar – sarlavha, peyzaj, interyer,  lirik kirish, chekinish, xotima, muallif  nutqi, personajlar nutqi keltirib o‘tilgan.