ISAJON SULTONNING “MA’SUMA” ROMANI TAHLILI - Rustamova Aziza Komiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada XX asrdagi siyosiy harakatlar, o‘zbek teatirining shakllanishi  va  maqsadi  o‘sha  davr  yozuvchilarining  holati  ushbu  ramon  talqinida o‘rganiladi. Mazkur romanda tariximizning ”jadidlik” deb atalgan eng murakkab davri hamda birinchi o‘zbek aktrisasi M’asuma Qoriyevaning fojiyali taqdiri hikoya qilinadi.