QORA TUYNUKLAR VA FAZOVIY VAQTNING BUZILISHI - Bektemirova Robiya Sherali qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qora tuynuklarning fizik xossalari, ularning hosil bo‘lishi  va  turlari,  fazo-vaqtning  ta’siri,  shuningdek,  ilmiy  kuzatishlar  batafsil yoritiladi.  Qora tuynuklarning vaqt kengayishi, fazo egriligi  haqida tushuntirishlar beriladi. Zamonaviy teleskoplar va LIGO kabi detektorlar orqali qora tuynuklarning mavjudligi qanday isbotlanganligi haqida ham so‘z yuritiladi.