UYQUSIZLIKNING SALBIY OQIBATLARI - Mirzayeva Ro'zaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Uyqu inson hayotining muhim qismidir. U nafaqat jismoniy, balki ruhiy  salomatlikni  ham  ta'minlaydi.  Uyqu  davomida  organizm  tiklanadi,  energiya to'playdi  va  kun  davomida  to'plangan  stressni  yengillashtiradi.  Biroq,  ko'pchilik odamlar zamonaviy hayotning shovqin-suroni, stress va harakatlaridan kelib chiqib, uyquga yetarlicha e'tibor bermaydilar. Natijada, uyquning yetishmasligi yoki sifatsiz uyqu ko'plab salbiy oqibatlarga olib kelishi mumkin. Ushbu maqolada uyqusizlikning salbiy ta'sirlari haqida ma'lumotlar berilgan.