ABDURAUF FITRAT MA’RIFIY PEDAGOGIK QARASHLARI - Doniyorova Durdona Sarvar qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola o‘rta osiyolik taniqli jadid mutafakkiri Abdurauf Fitratning  ma’rifiy  qarashlari  va  uning  ijtimoiy-falsafiy  dunyoqarashi  yoritilgan. Fitratning  milliy  taraqqiyot,  ma’naviy  barkamollik  va  maorifning  isloh  etilishiga qaratilgan  g‘oyalari  har  taraflama  tahlil  qilingan.  Uning  ijtimoiy  taraqqiyotda islomning  modernizatsiyasi,  dunyoviy  bilimlarni  targ‘ib  etish  va  xalqning  ilmiy-siyosiy bilimlarini oshirish borasidagi intilishlari asosiy mavzuga aylangan.Fitratning «Rahbari najot» asari misolida u O‘zbekiston xalqining ma’rifat yo‘lidagi kurashlarini tarixiy va falsafiy asoslab berilgan.