XITOZAN VA SUT ZARDOBI BILAN OZIQLANTIRILGAN BROYLER JOʻJALARINING BIOKIMYOVIY KOʻRSATKICHLARI. - Feruz Nizomiddinovich Toshboyev; Meliyev Sanjarbek Iskandar o’g’li; Shokirov Shahzod Fayzullo o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotasiya: Prezidentimizning “2016-2020 yillarda qishloq xoʻjaligini yanada isloh qilish va rivojlantirish chora tadbirlari toʻgʻrisida”gi PQ 2460-sonli qarori va shu qaror ijrosi yuzasidan qabul qilingan chora – tadbirlar dasturining ijrosini ta’minlash barcha  soha  mutasaddilari,  shuningdek  chorvachilik  va  parrandachilik  tarmoqlarida faoliyat  koʻrsatuvchi  mutaxassislarning  zimmasiga  ham  muhim  vazifani  yuklaydi. Bizga malumki respublikamizda parrandachilik (tovuqchilik yoʻnalishi) ning keyingi yillarda  yuqori  suratlarda  rivojlanmoqda  shu  boisdan  tadqiqotlarimiz  oʻrganilishi jadallashmoqda.  Respublikamizda  shu  davrgacha  Xitozanga  boyitilgan  sut  zardobi  bilan oziqlantirganda tovuqchiik yoʻnalishida ilmiy tadqiqotlar olib borilmagan.