VOLEYBOL O'YININING ASOSIY BOSCHLARI - Normax matov Ilxom Zayniddinovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya : Olingan natijalar o'qitish usullari, bosqichlari va texnologiyasini qo'llash uchun asos bo'lishi kerak. Dastlabki o'quv jarayoni bir necha bosqichda amalga oshiriladi va bu bosqichlarning har biri o'ziga xos usul va vositalarni o'z ichiga oladi. Umumiy  rivojlanish mashqlari o'yinchining  jismoniy  tayyorgarligini va unga kerak bo'lgan  harakat  qobiliyatlarini  yaxshilash  uchun  ishlatiladi  .  Barcha  mashqlar  o'z yo'nalishiga muvofiq birlashtirilib, umumiy jismoniy, maxsus jismoniy, texnik, taktik va o'yin mashg'ulotlarini o'z ichiga olgan maxsus tayyorgarlikning asosiy qismlarini tashkil  qiladi.  Har  bir  mashg'ulot  turi  o'zining  etakchi  omillariga  ega  bo'lib,  ular yordamida istalgan maqsadga erishiladi .